21 september 2019
15:00

Västerås IK P05/06

Referat: IFK Västerås FK P06 Vit - Västerås IK P05/06

Sommarkänslan var stark när vi samlades för match på R10 mot VIK P05/06. Kortbyxor och pikétröja för ledarna hör inte till vanligheterna i slutet av September. Som väntat blev det en jämn och tät tillställning, ganska fysisk men med schysst spel. Vi inledde starkt och fick tidigt en straff som förvaltades väl till 1-0. Perioden efter detta skapar vi 3-4 riktigt skarpa lägen med bl.a. en träff på ribbans insida där vi med lite flyt kunde haft ytterligare ett par tre bollar i nät. I slutet av första får VIK en frispark som efter en styrning går ribba in till 1-1 vilket inte kändes som ett rättvist resultat efter våra första 15 minuters starka press.
De två sista perioderna blir jämna där VIK är duktiga på att komma i lucka med fart mellan våra backar. Här gör vi i många fall ett mycket bra jobb i samarbetet mellan framförallt centrala mittfältet och mittback som effektivt stänger ner forwards. Samtidigt lyckas VIK också komma igenom hela vägen ett antal gånger men då har vi en målvakt som får visa att han tränat på frilägessituationer. Vi fortsätter också skapa skarpa lägen genom flera vackra passnings- och löpkombinationer men där sista avslutet inte är tillräckligt vasst mot VIK:s duktiga målvakt. VIK gör 1-2 i andra perioden på övertid efter en tilltrasslad situation i straffområdet som kändes lite onödigt. I tredje fastställs slutresultatet till 1-3. Vårt betyg till grabbarna är dock godkänt då vi fortsätter spela vårt spel under hela matchen och det är små marginaler som avgör en så här tät match.
VIK:s gröna kort delades ut till Leon.
Tack spelare och ledare i VIK för en kul och välspelad match, tack till domare och publik!